. .

Nieuwsbrief CDA

Historie

De CDA Dertigers – een informeel, open en kritisch netwerk

De CDA Dertigers zijn opgericht in 1997 en is een netwerk van een aantal actieve groepen in het hele land, vooral in de steden.

De CDA Dertigers hebben tot doel om een netwerk en een platform te creëren voor hoogopgeleiden tussen de 25 en 40 jaar met politieke interesse, al dan niet gerelateerd aan het CDA.

De CDA Dertigers zijn nauw betrokken bij het CDA, maar staan in institutionele zin los van de CDA-partijorganisatie. Zo heeft De CDA Dertigers steeds een (kritische) stem gegeven aan de generatie tussen de 25-40 jaar.

De CDA Dertigers hebben inmiddels hun sporen verdiend, met notoire bijeenkomsten zoals Balkenende's befaamde multiculturalisme-lezing, spraakmakende discussies over de ‘C’ van het CDA en publicaties, waaronder een manifest. Belangrijker is dat De CDA Dertigers steeds een netwerk hebben geboden aan jonge politiek geïnteresseerden. Vele bekende namen binnen het CDA zijn begonnen bij De CDA Dertigers, zoals Joop Wijn, Mirjam Sterk, Hanke Bruins Slot en Jan Kees de Jager.

 

"De CDA dertigers hebben zich al vele jaren bewezen als kweekvijver voor scherpe, onafhankelijke ideeën en groot politiek talent"

"Door De Dertigers bleef ik op een laagdrempelige manier verbonden aan het CDA"


"Bij de Dertigers kan je lekker op een informele manier met interessante sprekers op nieuwe ideeën komen."